Politie Suriname neemt na mislukte rip 63 kilo cocaïne in beslag

In Suriname heeft de politie donderdag een man aangehouden die met zijn gezin in de auto ruim 33 kilo cocaïne vervoerde. De man is een familielid van de begin dit jaar geliquideerde Nitender Oemrawsingh, de 42-jarige Vishal Oemrawsingh.

Autoportieren

De politie van ressort Jarikaba kreeg een melding over een man die zei net beschoten te zijn door twee mannen in een zwarte bestelbus. De politie zegt dat op de aangegeven locatie een met kogels doorboorde personenauto stond met Oemrawsingh, zijn vrouw en zoontje.

Vishal Oemrawsingh verklaarde dat hij was ingehaald door het busje en vervolgens klemgereden. Daarna stapten twee mannen uit, een met een aanvalsgeweer en de andere met een jachtgeweer. Ze probeerden de autoportieren open maken wat niet lukte omdat de deuren vergrendeld waren. Oemrawsingh zegt dat toen probeerde weg te rijden waarna de mannen begonnen te schieten. Na een korte achtervolging lieten de twee mannen Oemrawsingh gaan.

Vishal Oemrawsingh

Sleepwagen

Oemrawsingh deed aangifte en zijn auto werd met een sleepwagen naar het bureau gebracht. Tijdens de rit vroeg een van de politieagenten aan hem of hij er zeker van was dat hij geen waardevolle spullen in zijn auto had achter gelaten omdat de Forensische Opsporingsdienst een onderzoek zou gaan verrichten aan en in het voertuig. Toen verklaarde Vishal Oemrawsingh dat hij 30 kilo cocaïne in zijn auto verborgen had.

Hij probeerde vervolgens de politieagenten om te kopen, aldus de politie, maar de ambtenaren sloegen Oemrawsingh direct in de boeien.

Onder de achterste zitting van zijn auto zaten in een verborgen ruimte 30 blokken cocaïne. Bij een doorzoeking van zijn woning werden nog eens 30 blokken cocaïne gevonden.

Oemrawsingh heeft volgens de politie alleen verklaard dat hij de drugs ergens in het westelijke district Nickerie heeft afgehaald. De politie zegt te vermoeden dat de twee gewapende mannen wisten dat Oemrawsingh cocaïne in zijn auto had en dat ze hem wilden rippen.

Het lichaam van Nitender Oemrawsingh werd in half januari in buurland Guyana gevonden kort nadat de politie in Suriname 2,3 ton cocaïne in beslag had genomen. Ook de grote cocaïnezaak rond rijsthandelaar Ramchender (Radj) O. (55) speelt zich af in district Nickerie in West-Suriname.