Politie toont beelden verdachten dodelijke schietpartij Den Haag

De politie heeft dinsdag in opsporingsprogramma Team West beelden vrijgegeven van twee verdachten van de dodelijke schietpartij aan de Wenckebachstraat in Den Haag. Daarbij kwam op 23 juni de 41-jarige Hagenaar Murat om het leven.

De twee verdachten zijn te zien op bewakingsbeelden. Een Team Grootschalige Opsporing heeft deze beelden gevonden en dinsdag gedeeld in het opsporingsprogramma van Omroep West.

Donkere motor

Ze rijden op een motor waar ze na het schieten op zijn gevlucht in de richting van de wijk Ypenburg. De twee verdachten waren in het donker gekleed en reden op een donkere motor met een witte kentekenplaat. De bestuurder lijkt iets wits om de linkerpols te hebben. Mogelijk is dat een verband of gips, vanwege een blessure. De bijrijder draagt een helm met een brede witte streep bovenop en is deels in het gezicht te zien.

Renault Twingo

Slachtoffer Murat met Turkse roots werd op vrijdagavond 23 juni in de Wenckebachstraat in Den Haag van dichtbij doodgeschoten. Dat gebeurde toen hij rond 20.40 in zijn lichtblauwe Renault Twingo door de straat reed, vlakbij de Noordpolderkade. Hij werd nog gereanimeerd door de hulpdiensten, maar dat mocht niet meer baten. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De schietpartij vond plaats op een vrij drukke plek met een speeltuin vlakbij. De achtergrond van de schietpartij is mogelijk drugsgerelateerd.

Liquidatiepoging

Murat overleefde in juli 2022 nog een liquidatiepoging toen hij in zijn auto werd beschoten aan de Dieze in Rotterdam-Zevenkamp. Hij raakte destijds gewond aan zijn voet. Zijn auto werd doorzeefd met kogels door schutters vanuit een andere auto. Deze vluchtauto werd in Capelle aan den IJssel uitgebrand teruggevonden.