Politie: tuinman voorkwam overval Lusink (VIDEO)

Een tuinman die zich verzette toen hij door twee overvallers met een vuurwapen werd bedreigd heeft voorkomen dat die op 3 maart het huis van Oger Lusink in Blaricum binnendrongen. Dat zei de politie dinsdagavond in Opsporing Verzocht.

Gewaarschuwd

De overval gebeurde rond negen uur ochtends. Uit bewakingsbeelden blijkt dat de tuinman de overvallers aanvankelijk niet zag. De man schreeuwde en verzette zich. Daardoor werd de partner van Lusink gewaarschuwd. Ze dacht dat de tuinman gevallen was. Ze sloot de voordeur direct af toen ze de mannen gewaar werd.

Regenpakken

De daders probeerden nog een ruit in te slaan maar dat lukte niet en ze besloten weg te rennen voor de politie zou arriveren. De twee mannen droegen regenpakken en hadden hun gezicht bedekt: de een met een bivakmuts, de ander met een soort latexmasker. Zeker die man leek vrij tenger gebouwd. Ze spraken gewoon Nederlands.

A-typische overval

De politie spreekt van een ‘a-typische’ woningoverval. Woningovervallen gebeuren zelden ’s morgens vroeg en meestal bellen overvallers aan bij de voordeur. Het is dus opvallend dat de overvallers op deze manier op de tuinman zijn afgegaan. De daders zaten al in enige tijd in de tuin en moeten dus waarschijnlijk de tuinman al hebben gezien.