Politie valt beschoten woning Enschede binnen

De politie is vrijdag 26 januari omstreeks 14.00 een woning binnengevallen aan de Benkoelenstraat in Enschede. Het is hetzelfde huis dat vorig jaar september met een machinegeweer is beschoten. De woning ligt dichtbij de Brinkstraat waar vannacht Shadi Saker (25) dood in zijn auto is gevonden. 

In Tubantia stellen buurtbewoners dat Saker en de bewoner van de Benkoelenstraat elkaar kennen. ‘Saker was een loopjongen van hem’, zegt een bron tegen de krant. ‘Omdat ze hem niet konden pakken, pakken ze nu een van zijn handlangers’.

Renault Laguna

Volgens de krant was de groene Renault Laguna, waar het stoffelijk overschot van Saker in werd gevonden, regelmatig in de Benkoelenstraat te zien.

Volgens de politie wordt onderzocht wat de mogelijke relatie is tussen de moord afgelopen nacht en eerdere geweldsincidenten bij de Benkoelenstraat en shisha lounge LuxXx, ook al in de buurt waar het stoffelijk overschot van Saker werd gevonden.

Sommige media melden dat Shadi of Shady Saker uit Enschede komt, andere melden dat hij uit Haarlem zou komen.

In de beschoten woning in de Benkoelenstraat woont een 23-jarige man met zijn vriendin en haar dochtertje van vijf jaar.