Politie verspreidt beelden schutter restaurant (VIDEO)

De politie heeft in Opsporing Verzocht beelden getoond van een onbekende man die in de nacht van 6 op 7 september meerdere schoten loste op restaurant Porto Marina in Amsterdam-Slotervaart. Het zijn bewakingsbeelden.

Achterkant

Rond 03.00 kwam de schutter aangehold vanuit de richting van de Cornelis Lelylaan met een vuurwapen met geluidsdemper in zijn linkerhand. Eerst probeert hij aan de achterkant van het restaurant op de Van Mourik Broekmanstraat op de achterdeur van het bedrijf te schieten. Dat mislukt doordat het wapen hapert of doordat de dader niet goed weet hoe hij het moet gebruiken.

Morrelen

Hij staat nog een tijdje te morrelen aan het wapen. Dan loopt hij terug in de richting van de Cornelis Lelylaan. Binnen een minuut is hij terug, met het wapen in zijn rechterhand, het lijkt erop dat de demper van het wapen af is.

De schutter rent direct door naar de voorkant van het pand aan de Johan Huizingalaan om nog meer projectielen af te vuren.

De politie zegt niet te weten of er een verband is met andere aanslagen met vuurwapens of handgranaten op panden in Amsterdam.

Zie ook:

Verdachte granaatincidenten Amsterdam in beeld (VIDEO)