Meteen naar de content
16 november 2011

Politie verspreidt foto moord-verdachte UPDATE

De politie in Amsterdam heeft met toestemming van het College van Procureurs-generaal, dat is de leiding van het Openbaar Minsterie, een foto verspreid van een 28-jarige lid van de harde kern van Ajax. Het gaat om Rick Halman die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de gewelddadige dood van een 24-jarige Amsterdammer op zaterdag 29 oktober 2011.

Het slachtoffer raakte in de vroege morgen van zaterdag 29 oktober, tussen vier en vijf uur, dodelijk gewond nadat er op hem was geschoten op de kruising van de Ruysdaelkade met de Albert Cuypstraat. Drie andere mannen brachten de gewonde met een personenauto naar het ziekenhuis waar de man vrijwel direct overleed.

Agenten hielden het drietal in de omgeving van het ziekenhuis aan. Zij zijn later weer in vrijheid gesteld.

Een Team Grootschalige Opsporing heeft de zaak in onderzoek genomen en kreeg Rick Halman daarbij als verdachte in beeld. ‘Ondanks alle inspanningen die wij tot nu toe hebben verricht is het ons niet gelukt de verblijfplaats van deze verdachte te ontdekken’, zegt de leider van het onderzoek.

‘Van Rick Halman weten wij echter dat hij onberekenbaar kan zijn en tot de harde kern van Ajax-supporters behoort. Het is ons er alles aan gelegen hem zo snel mogelijk aan te houden. Het publiek kan ons daarbij helpen. Men moet niet zelf tot actie over te gaan maar direct de politie bellen.’

Halman pleegde openbare geweldpleging in Bristol tijdens een voetbalwedstrijd.

Andere media hebben bericht dat Halman in augustus 2009 betrokken zou zijn geweest bij een schietpartij in een bekende Feyenoordkroeg op Rotterdam-Zuid. Een medeverdachte kreeg 15 maanden cel omdat hij een spiegel met het Feyenoordlogo kapot had geschoten. Halman kreeg vier maanden cel, voor vernieling en verboden wapenbezit. Volgens getuigen vroegen de twee in café Het Kruispunt naar een bekende Feyenoorder van de harde kern. 

De politie geeft in uitzonderlijke gevallen en slechts na toestemming van de voorzitter van het College van procureurs-generaal en de voorzitter van het Landelijk Platform Opsporingsberichtgeving een naam en foto van een verdachte vrij. Dat gebeurt voornamelijk bij personen die worden verdacht van door hen gepleegde misdrijven waarbij iemand om het leven is gebracht. Een ander criterium is dat het rechercheteam alle andere mogelijkheden gebruikt heeft om de bekende verdachte op te sporen en aan te houden.

Wil je opvallen?
We hebben nog plek.
Claim
Wil je opvallen?
We hebben nog plek.
Claim

Help ons ...

elke dag nieuws en context over crime te brengen.

Doneer aan Crimesite

Werkt de knop niet? Klik dan op Tikkie om je donatie te doen.