Politie verspreidt foto’s liquidatieverdachten

De politie heeft dinsdag een serie nieuwe foto’s verspreid die moeten helpen Ridouan Tagi (40) en Saïd Razzouki (45) aan te houden. De twee worden verdacht van opdracht geven voor liquidaties en staan internationaal gesignaleerd.

Onherkenbaar

Kroongetuige Nabil B. heeft de twee aangewezen als opdrachtgever van moorden. Diens broer werd dit voorjaar geliquideerd in Amsterdam. Dinsdag staat de broer van Saïd Razzouki (Mohamed) in een voorbereidende zitting terecht voor onder meer de moord op Hakim Changachi.

Naast nieuwe foto’s van Taghi en Razzouki (links) vraagt de politie ook informatie aan het publiek over een aantal foto’s waarop onherkenbaar gemaakte personen staan. De achtergrond is wel te zien. De politie zegt te willen weten waar die beelden zijn gemaakt.

Pepes

Ook wil de politie informatie over graffiti die werd aangebracht op de Platinum Lounge in Utrecht-Overvecht. De exploitant van die lounge was de 30-jarige Omar, een jongere broer van Saïd Razzouki (45) die verdacht worden van betrokkenheid bij liquidaties.

Op de ruiten van de lounge staat onder meer Los Pepes. Pepes (Perseguidos por Pablo Escobar of vervolgd door Pablo Escobar) was een gewapende groep die begin jaren negentig de wapens opnam tegen het Medellín-kartel, in reactie op moorden die Escobar liet plegen.

Zie ook:

‘Kroongetuige geen rol in rechtszaak Changachi’

Zaak Taghi heeft nog geen parketnummer

Criminelen bespraken desinformatie media en CIE