Politie vindt lijk na bestorming met pantserwagens

De politie in Oostenrijk heeft dinsdagavond een verkoold lijk gevonden in de boerderij van een 55-jarige man die drie agenten en een ambulancemedewerker heeft doodgeschoten. Het gaat waarschijnlijk om de schutter zelf. Het lichaam is onherkenbaar vanwege de verminkingen, waardoor een dna-test moet uitwijzen of het daadwerkelijk om de schutter gaat.

De man sloeg in de nacht van maandag op dinsdag op de vlucht toen twee politieagenten hem wilden controleren omdat ze hem verdachten van stropen. In Oostenrijk wordt veel illegaal op herten geschoten.

Auto in greppel

De politie had een tip gekregen van mensen in de buurt waar stropers erg actief zijn. De man sloeg echter op de vlucht voor de agenten. Toen zijn auto in een greppel terecht was gekomen, schoot hij op de achtervolgende agenten.

Een van de politiemannen raakte ernstig gewond en overleed later in het ziekenhuis. Ook een ambulancebroeder die de agent wilde helpen, werd doodgeschoten.

Nieuwe blokkade

De man ging er toen te voet verder vandoor, en liep op een blokkade van de politie. Hij schoot een van de politiemensen dood, de ander dwong hij in een politieauto naar zijn boerderij te rijden.

De man heeft ook deze agent om het leven gebracht. Collega's vonden het lijk van de politieman in de politieauto waarmee hij was gedwongen naar de boerderij te rijden.

Pantservoertuigen

De boerderij werd dinsdagochtend door honderden agenten omsingeld. De schutter bleef vanuit het huis op de politie schieten. 's Avonds werd de woning met pantservoertuigen bestormd. Er was toen al uren niks meer van de schutter waargenomen. Geruchten gingen dat de man een groot wapenarsenaal had, waaronder ook handgranaten.

De doorzoeking van de woning duurde de hele avond. Uiteindelijk vond de politie het verkoolde lijk in een verborgen ruimte die alleen via een geheime deur te bereiken was.

In deze ruimte woedde een brand. Toen die was geblust, werd het lichaam gevonden.