Politie voert ‘stopgesprekken’ met No Surrender

Vorige week is bij de politie bekend geworden dat een aanzienlijk geldbedrag is gezet op het hoofd van misdaadverslaggever John van den Heuvel. Dat zou zijn gebeurd vanuit motorclub No Surrender. De politie voert vandaag zogenaamde ‘stopgesprekken’ met drie leiders van de motorclub. 

De politie wil in de gesprekken met de leiders van No Surrender hen attenderen op de informatie die binnengekomen is en de rol die hun motorclub daarin lijkt te spelen. Ze wil dat de leiders van No Surrender een einde maken aan de bedreigingen.

‘Dood paard’

Een van die leiders waarmee een ‘stopgesprek’ is gevoerd is Henk Kuipers. In een filmpje op zijn Facebook-pagina (zie hieronder) doet hij daar een beetje lacherig over: ‘Zo’n stopgesprek is helemaal nodig. Dat was toch al op televisie? Dat hebben wij ook gezien man. Dus ja, zo’n stopgesprek was helemaal niet nodig.’ Kuipers verder: ‘Ik zeg jullie, deze week komen we er nog een keer in het nieuws ermee. Wij, van onze kant uit. Wij gaan hier nog iets mee doen, want dit gaat natuurlijk veel te ver.’


;nbsp;

Eerder sprak Kuipers in een filmpje op zijn Facebookpagina zich ook al uit over John van den Heuvel: ‘Ik en mijn familie worden afgeslacht door John van den Heuvel. Maar het is trekken aan een dood paard. (…) Laat je niet in de luren leggen door Johnny.’

‘Fijn’

John van den Heuvel reageerde in De Telegraaf op het nieuws van de bedreiging: ‘We vinden het fijn dat de politie dit serieus oppakt en onderzoekt. We gaan gewoon door met ons werk en hopen dat ook motorclubs inzien dat journalisten zonder bedreigingen hun werk moeten kunnen doen. Verder kunnen we op verzoek van de politie over de aard van de bedreigingen verder niets zeggen om de onderzoeken niet te bemoeilijken’.

Ook Mick van Wely, net als Van den Heuvel werkzaam bij De Telegraaf, zou zijn bedreigd vanuit de motorclubwereld. Beiden doen later deze week aangifte.