Politie: ‘weinig bekend over A12-moord’

De politie zegt dat nog in onderzoek is waarom het 37-jarige slachtoffer van de A12-moord zaterdagavond op de carpoolplaats aan de A12 bij De Meern Zuid stond. Of hij daar een afspraak had, er naartoe is gelokt, of dat hij is gevolgd, zou nog niet duidelijk zijn.

Gericht

De naam van het slachtoffer is Aziz Anzi (foto rechts) uit Almere. In Opsporing Verzocht vraagt de politie contact met mensen die Aziz Anzi zaterdag hebben gesproken of hebben gezien. Hij werd rond 22.00 doodgeschoten. Een man heeft met een vermoedelijk automatisch wapen heel gericht meerdere keren op hem gevuurd. Anzi is ter plekke overleden.

Vluchtroute

Of de schutter zoals eerder gemeld in een Mercedes stapte is mogelijk, maar volgens de politie nog niet zeker. De schutter en een bestuurder reden in ieder geval in een donkere auto. De politie wil weten op welke moment de auto op het parkeerterrein is gekomen, waar deze heeft gestaan en welke persoon of personen uit zijn gestapt. De vluchtroute van de schutters is – zegt de politie – niet bekend.