Politie wil speculaties over Enschedese moorden tegengaan

Aan de viervoudige moord van vorige week in Enschede werken nu zo’n 80 rechercheurs. In Opsporing Verzocht leek het alsof de politie geen idee heeft waar de daders moeten worden gezocht. De politie benadrukte dat er veel verhalen rondzoemen. Maar dat zijn meestal speculaties die worden doorverteld.

Wiettoppen

De politie vraagt aan het publiek informatie over de vier slachtoffers. Tuan Nguyen (43) was sinds april de eigenaar van het bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede. Artur Sargsyan (34) was de voormalig eigenaar van het bedrijfspand. Beiden waren bekenden van de politie omdat er 20 juni 17 kilo wiettoppen in het pand zijn gevonden.

De twee aangehouden verdachten zijn vrij en niet meer verdacht.

Mexicaans restaurant

Mijkel Akfidan

Sargsyan is een bekende van slachtoffer Mijkel Akfidan (27), de eigenaar van Mexicaans restaurant Caballeros in Hengelo. Akfidan woonde boven dit restaurant. Het is onduidelijk waarom Mijkel in Enschede was.

Amsterdam

Dinsdagochtend 13 november zijn Akfidan en Sargsyan samen in Amsterdam geweest

Max Klaassen

Max Klaassen (62) is het vierde slachtoffer. Klaassen kwam uit Arnhem en was handelaar in plantenvoeding. De politie zegt dat het onduidelijk is of hij Mijkel Akfidan kende.