Politie zoekt naar wapens liquidatie in gracht

Duikers van de politie en de Koninklijke Marine zoeken maandagochtend in de Hoekenesgracht in Amsterdam-Osdorp naar wapens. Er is volgens Het Parool informatie binnengekomen dat in het water wapens liggen die mogelijk zijn gebruikt bij de liquidatiepoging op Inchomar B. (29) in 2013.

Antwerpenbaan

B. is toen op de Antwerpenbaan in Amsterdam-Nieuw-Sloten meerdere malen met een automatisch wapen onder vuur genomen maar overleefde die aanslag. Onlangs zou er opnieuw een aanslag op hem zijn gepleegd. Stadsdeel Nieuw-Sloten grenst aan Osdorp. De politie acht overigens ook mogelijk dat in de Hoekenesgracht wapens liggen die bij een andere liquidatie zijn gebruikt.

Woensdag

Ook daarover is volgens HetParool informatie binnengekomen, maar om welke liquidatie het gaat weet de politie niet, zegt een woordvoerder. In januari werd in de Wolfbrantskerkweg, dat is niet ver van de Hoekenesgracht de 37-jarige Ghanese bordenwasser Augustine Nyantakyi doodgeschoten. Het zoeken zal mogelijk tot woensdag duren. De Hoekenesgracht is een paar kilometer lang.