Politie zoekt rennende man

De politie is nog altijd op zoek naar een man die kort voor de dodelijke schietpartij op de De Clerqstraat in Amsterdam wegrende uit de richting van de shishalounge waar de schietpartij vermoedelijk begonnen is. Dat meldt AT5.

Op camerabeelden is te zien dat vlak voor het schietincident een lichtgetinte man, vanuit de richting  van de shishalounge, wegrent in de richting van de Bilderdijkstraat. Hij stond in de buurt van de vluchtscooter van de schutters stond.

Het is een vermoedelijk Marokkaanse man met een tenger postuur, kort zwart haar, tussen de 22 en 25 jaar oud. Hij is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang en droeg een grijze sportbroek met lange pijpen en een qua kleur matchende trui. De politie roept de man op zich te melden.

De 25-jarige Youssef el Kahtaoui kwam bij de schietpartij om het leven. Onduidelijk is of deze Zaandammer het daadwerkelijke doelwit was. Mogelijk was een persoon die aanwezig was geweest in de shisha-lounge het doelwit en werd El Kahtaoui bij toeval getroffen door een verdwaalde kogel.