Verdachte (18) Amstelveense liquidatie meldt zich (UPDATE)

Een man die door de politie werd gezocht in verband met de liquidatie van Rachid Kotar (39), op 12 december 2019 bij een sportschool in Amstelveen, heeft zich bij de politie gemeld. Het gaat om een 18-jarige man uit Amsterdam die vrijdag wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dinsdagavond had de politie zijn beeld naar buiten gebracht.

Op de parkeerplaats van sportschool Health City was Kotar’s 5-jarig zoontje getuige van de moord op zijn vader. In het najaar van 2020 waren in deze zaak al twee verdachten aangehouden. Er loopt momenteel een rechtszaak tegen deze twee uitvoerders van de liquidatie: Jonathan C. en Saifeddine M..

De politie zegt nu dat er aanwijzingen zijn dat er meer mensen bij de moord betrokken zijn geweest. In het onderzoek zijn beelden opgedoken van een onbekende man. Dat is de 18-jarige Amsterdammer die zichzelf deze week bij de politie heeft gemeld. Wat de rol van deze verdachte is geweest bij de moord op Rachid Kotar, wordt nader onderzocht.

De recherche zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Op de avond van 12 december 2019 is in Duivendrecht een Volkswagen Transporter volledig uitgebrand. Dit was de vluchtauto van de daders van de liquidatie.

Zie ook:

‘Doelwit aanslag Amsterdam-Osdorp was 33-jarige crimineel’