Vermiste ‘inbreker’ dood gevonden (UPDATE)

Het lichaam van de vermiste Chakir Belahcen (18) is maandag aan het begin van de avond gevonden in het Spaarne bij de Mooie Nel in Haarlem. De jongen werd vermist nadat hij vorige week maandagavond voor het laatst was gezien door een 19-jarige Haarlemmer die op die avond is aangehouden voor een woninginbraak aan de Willebrordstraat. Na de inbraak sloegen de jongens op de vlucht en sprongen in het water.

Volgens de politie is inmiddels duidelijk dat Chakir Belahcen samen met de 19-jarige Haarlemmer betrokken is geweest bij een woninginbraak. De mannen zouden met zijn tweeën op de vlucht zijn geslagen voor de politie. De aangehouden verdachte werd na een zoektocht aangetroffen in het water van de Mooie Nel, maar Chakir Belahcen was daarna spoorloos.

De familie van de vermiste 'inbreker' heeft op woensdag melding gemaakt van de vermissing. Donderdag 17 oktober hebben duikers van de brandweer gezocht in het water aan de Mooie Nel. Op vrijdag en zaterdag hebben politiemensen met een politieboot onderzoek verricht op het water en onder meer gesproken met aanwezige vissers. 

De aangehouden verdachte heeft vrijdag pas verklaard dat beide jongens betrokken waren bij de woninginbraak. Maandag werd het lichaam van Chakir Belahcen gevonden in het Spaarne bij de Mooie Nel.