Politie zoekt vuurwapens in gracht

Rechercheurs hebben donderdag in de Amsterdamse Kostverlorenvaart gezocht naar vuurwapens. Het onderzoek naar een schietpartij in 2015 is in ontwikkeling. Op 14 mei 2015 kwam de 25-jarige Youssef el Kahtaoui – hoogstwaarschijnlijk per ongeluk – om het leven. Ook een passerende tram werd geraakt.

Automatisch geweervuur

De schietpartij vond plaats in de De Clercqstraat in Amsterdam-Oudwest. Volgens de politie kwamen na middernacht twee mannen, die een donkere huidskleur hadden, op een scooter aanrijden bij een Sishalounge. Ze stapten naar binnen en waren in het bezit van vuurwapens. Binnen gebeurde er vervolgens iets dat nog altijd onderwerp van onderzoek is, mogelijk is daar geschoten. De mannen vluchtten in ieder geval de lounge uit en renden weg.

Youssef el Kahtaoui

Youssef el Kahtaoui werd beschoten met automatisch geweervuur toen hij precies op dat moment voor de deur van een waterpijpcafé uit zijn auto stapte. Volgens Het Parool denkt de recherche dat het duo dat El Kahtaoui vermoordde in werkelijkheid op zoek was naar de crimineel Samir Z. uit Amsterdam-Nieuw-West. Op hem is al vaker een aanslag gepleegd.

Scooter

Na het schietincident zijn de schutter en zijn maat op een zwarte motorscooter, vermoedelijk een Beverly 500, weggereden in de richting van de Elisabeth Wolffstraat. De politie zegt graag met mensen te spreken die in de Sishalounge aanwezig waren toen de gewapende mannen naar binnen liepen. Ook met die mannen zegt de politie nog niet te hebben gesproken.