Politieagent gewond tijdens achtervolging gestolen auto

Politieagent gewond tijdens achtervolging gestolen auto

Een politieagent is in de nacht van woensdag op donderdag in Limburg gewond geraakt tijdens een achtervolging. De verdachte reed in een als gestolen geregistreerd staande auto.

Gewond

De politie achtervolgde de gestolen auto in de afgelopen nacht rond 01.30, in Landgraaf. Het ging om een bestelbus met aanhanger, die op de N300 reed. De bestuurder van de auto reed tijdens de rit in de Groenstraat op tegen een stilstaande politieauto, die daar was neergezet om hem tegen te houden. Nadat hij een stopteken had gekregen, voerde hij zijn snelheid op en kwam hij met deze auto in botsing. Daarbij raakte een politiemedewerker die tijdens deze aanrijding bij dat voertuig stond, gewond. Dit laat de politie donderdag weten in een bericht.

Vlucht

De verdachte ging er daarna te voet vandoor. Tijdens zijn vlucht kwam de vluchtende verdachte zelf in aanraking met een politieauto. Hij ging er daarna opnieuw vandoor, in de richting van de Generaal Hodgesstraat. Daarop losten politiemensen waarschuwingsschoten. Desondanks wist de verdachte te ontkomen.

Aanspreekbaar

De aan zijn jukbeen gewond geraakte politieagent was na de aanrijding aanspreekbaar en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Wat de lichamelijke toestand van de verdachte is na zijn vlucht, is onduidelijk. Er wordt donderdagmorgen nog naar de persoon gezocht. Hij verloor tijdens zijn vlucht een schoen, in maat 48.