Politieman haalde wapen op bureau voordat hij gezin doodde

Uit onderzoek van de Rijksrecherche is nu vast komen te staan hoe uiterst dramatisch de recente dodelijke schietpartij in Dordrecht moet zijn verlopen. Op 9 september 2019 schoot een politieman (35) zijn vrouw en twee dochters dood in een woning in Dordrecht. Volgens het Openbaar Ministerie handelde hij alleen en planmatig.

Melding

Op 9 september 2019 kreeg de politie rond 18.25 uur een 112-melding over een schietincident aan de Heimerstein in Dordrecht. Al snel bleek ter plaatse dat er binnen één gezin meerdere slachtoffers zijn gevallen. De vader, zijn 8-jarige dochter en haar 12-jarige zus overleden ter plekke, de moeder bezweek later aan haar verwondingen.

Toedracht

De politieagent was op 9 september gewoon aan het werk en is iets na vijf uur naar huis gegaan. Ongeveer een uur later was hij weer op het politiebureau om – zo is nu gebleken – zijn dienstwapen op te halen. Vervolgens is hij weer naar huis gereden. Eenmaal thuis aangekomen belde de agent rond 18.15 zijn oudste dochter die op dat moment niet thuis was. Hij vertelde haar dat ze naar huis moet komen. Vlak na haar aankomst schoot hij vervolgens eerst zijn gezin en daarna zichzelf dood.

Motief

Na diverse getuigen gesproken te hebben is de Rijksrecherche tot de conclusie gekomen dat de politieman wegens relationele problemen zijn vrouw en kinderen om het leven heeft gebracht met zijn dienstwapen. De kans dat iemand anders dan de politieagent verantwoordelijk is geweest voor de dood van het gezin is zeer klein, aldus de Rijksrecherche.

Omwille van de privacy van de overledenen en met het oog op de nabestaanden wil het Openbaar Ministerie geen verdere informatie over dit onderzoek naar buiten brengen.