Politieman vrijgesproken van diefstal coke

Een voormalige medewerker van de politie is afgelopen week vrijgesproken van het stelen van ruim 9 kilo cocaïne en 700 gram heroïne uit een politiedepot in Amsterdam. Volgens de rechtbank is er niet genoeg bewijs dat de oud-politieman de drugs heeft gestolen.

De drugs werd in maart van dit jaar gestolen uit het depot in Amsterdam Nieuw-West. Daar liggen in beslag genomen goederen opgeslagen. De man werkte op dat moment bij het depot, waar hij een administratieve functie had.

Wel veroordeeld voor witwassen

De man is wel veroordeeld voor witwassen. Daar krijg hij een taakstraf van 180 uur voor. De voormalig politieman deed uitgaven die niet bij zijn inkomen paste: hij had een Mercedes-Benz SLK 350, een Smart Roadster en een stacaravan, boekte vakanties naar Spanje en Griekenland en betaalde etentjes voor vrienden. Hij rekende dan altijd contant af.

Zelf zegt de politieman dat hij in vijftien jaar ruim 145 duizend euro heeft verdiend door zijn stiefzus te helpen in haar restaurant. Dat geld zou hij hebben opgespaard. Zijn stiefzus ontkent echter hem voor zijn hulp te hebben betaald.