Prins Andrew genoemd in misbruikzaak

De Britse Prince Andrew, broer van kroonprins Charles, wordt in de Verenigde Staten beschuldigd van sexueel misbruik van  minderjarigen. Een bevriende zakenman zou jonge dames hebben geleverd die gedwongen werden sex met Andrew te hebben. Dat schrijft The Guardian. Crimesite vond de rechtbankdocumenten waarin de Britse prins wordt genoemd.

Door Vincent Verweij

 

Het draait in deze zaak allemaal om de zakenman Jeffrey Epstein, een rijke zakenman met wie Prins Andrew al lange tijd bevriend is. Epstein wordt al jaren achtervolgd door beschuldigingen van sexueel misbruik. De zaak werd aangespannen door een vrouw, die destijds 15 jaar was. Ze zegt misbruikt te zijn door Epstein, maar ook gedwongen te zijn als ‘sexslavin’ te werken voor invloedrijke vrienden van Epstein, zoals politici, advocaten en zakenmensen, aldus The Guardian.

Orgies

Volgens de vrouw werden er sexfeesten en orgies georganiseerd in Londen, New York en op een Caraibisch eiland, waarbij ook de prins aanwezig zou zijn geweest. De FBI zou volgens de vrouw geweigerd hebben grondig onderzoek te doen, daarom heeft ze een civiele zaak aangespannen. Inmiddels hebben twee andere vrouwen zich bij de rechtszaak aangesloten. Een woordvoerder van het Britse koningshuis heeft de beschuldigingen ‘categorisch van de hand gewezen’ en afgedaan als ‘onwaar’.

Document

Crimesite vond het rechtbank document waarin Prince Andrew wordt genoemd.

Prince Andrew named in US lawsuit over underage sex allegations