Proces Holleeder dag 36 (LIVE)

De rechtbank gaat in de beveiligde zaal in Amsterdam-Osdorp dinsdag door met de behandeling van de moorden Kees Houtman en Thomas van der Bijl (2006). Mogelijk geeft het Openbaar Ministerie nog commentaar op de arrestaties maandag van Dino Soerel en Donald G..

G. en Soerel zijn nu net als Holleeder verdachte van de moord op Willem Endstra in 2004. Soerel is nu ook verdacht van de moord op John Mieremet in 2005. Soerel kreeg al levenslang voor opdracht geven voor de moorden op Houtman en Van der Bijl.

Willem Holleeder wordt verdacht van vijf moorden (Endstra, Van Hout, Ter Haak, Van der Bijl, Mieremet) éénmaal doodslag, één poging tot moord, één poging tot doodslag en deelname aan een criminele organisatie.

De rechtbank besloot dinsdagochtend dat het verzoek van de advocaten van Holleeder om de voorlopige hechtenis van hun cliënt in de zaak van de moord op Endstra af te wijzen. De ernstige bezwaren liggen er nog steeds, aldus de rechtbank, en voor een eindoordeel over de schuld is het nog te vroeg.

Volg hieronder de tweets van verschillende verslaggevers die in de rechtszaal aanwezig zijn.