Professioneel kickbokser veroordeeld

Kickbokser Mohamed J. (foto) uit Rosmalen is veroordeeld tot twee taakstraffen en voorwaardelijke celstraffen. De rechtbank in Breda acht bewezen dat de 22-jarige J., die onder contract staat bij promotor Glory, heeft meegedaan aan twee vechtpartijen. Een daarvan vond plaats in de rechtszaal in Den Bosch. 

Die laatste vechtpartij was op 21 februari toen er een massale matpartij uitbrak in de rechtbank. Familieleden van de doodgeschoten Yassine Majiti vlogen verdachte Toon N. naar de keel. N. zou Majiti na een feest in Best op een parkeerplaats hebben doodgeschoten. De parketpolitie wist met grote moeite de vechtersbazen buiten de deur te krijgen. Kickbokser Mohamed J. was een van de mannen die maandag werden veroordeeld voor de vechtpartij in de rechtszaal. Hij kreeg ’s ochtends een taakstraf van 140 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd.

Tweede veroordeling op een dag

Een paar uur later vandaag volgde de tweede veroordeling. Dit maal voor de mishandeling van drie personen, tijdens een nieuwjaarsfeest in Breda. Eén van de slachtoffers kreeg een ‘vliegende karatetrap’ van J. te verwerken, zo schrijft het Brabants Dagblad. De twee anderen kregen flinke klappen tegen het hoofd. Portiers werkten  de vechtersbazen hardhandig  naar buiten, waarna ze werden aangehouden door de politie. Voor deze vechtpartij kreeg J., wiens bijnaam The Destroyer luidt, een taakstraf van 60 uur en een voorwaardelijke celstraf van 1 maand.

Debuut

J. maakte in maart zijn debuut bij Glory en moet  in september weer de ring in. Volgens het Brabants Dagblad had J. voorafgaand aan de vechtpartij tijdens het nieuwjaarsfeest wat alcohol gedronken: ‘Ik ben een sportman, ik drink eigenlijk nooit. Dit was éénmalig. En ook de laatste keer. Ik had een paar glaasjes op, maar ik kan me niet voorstellen dat ik zoveel mensen heb geslagen. Ik weet wat ik te verliezen heb, mijn carrière staat op het spel. Ik ben nu goed wakker geschud.’