Professionele spullen, slecht uitgevoerd

De schietpartij op zaterdagochtend in Almere was een mislukte liquidatie waarbij de daders ondanks goede uitrusting hun kans voorbij hebben laten gaan. Dat bleek uit informatie in Opsporing Verzocht. De politie zegt dat de aanslag te maken heeft met de liquidatiegolf onder vooral Marokkaanse criminelen in Amsterdam.

BMW

Twee inzittenden van een Golf zijn met een automatisch wapen beschoten na een explosie bij hun auto. De Golf stopt en de mannen worden met een automatisch wapen vanuit een donkere BMW onder vuur genomen. De mannen uit de Golf rennen hun auto uit richting de bosjes. De bijrijder raakt gewond. De BMW rijdt daarop weg. De politie vermeldt niet of de slachtoffers hebben teruggeschoten.

Muiderberg

De daders reden in een donkere BMW 325i sedan met het gestolen kenteken 94-RG-PP. Op de oprit naar de A6 bedreigen de inzittenden van de BMW nog een getuige met een vuurwapen. Daarna rijden ze naar de Aalscholver in Muiderberg waar ze de BMW in brand steken.

Volkswagen

De daders zijn waarschijnlijk overgestapt in een rode Volkswagen Transporter met gestolen kenteken 54-BS-NR. Dat busje is eerder in Muiderberg gezien. Het kenteken hebben ze van een grijs busje in Voorburg weggenomen.Vermoedelijk via de Tesselschadelaan en de Zeeweg rijden ze in de rode bus richting de A1 en verdwijnen.