Rapper aangehouden voor ensceneren liquidatiepoging

De Zwolse rapper Makka is dinsdag aangehouden omdat hij een liquidatiepoging op hemzelf in scène zette. Volgens De Stentor spreekt de politie van ‘uitlokking van openlijke geweldpleging en het voorhanden hebben van een wapen’. Ook is hij verdacht van het doen van een valse aangifte.

Vrijgesproken

Begin dit jaar heeft de rechtbank Zwolle geoordeeld dat hij de moordpoging in scène had gezet. De twee verdachten die voor de zogenaamde moordpoging voor de rechter stonden zijn vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had uiteindelijk ook vrijspraak geëist. Ze zijn wel veroordeeld voor openlijke geweldpleging en wapenbezit tot 137 dagen cel.

Moord op oom

De nep-aanslag was vorig jaar augustus in de Zwolse wijk Stadshagen, in de buurt van de woning van de rapper. De politie onderzoekt nu of Makka de nep-aanval had bedacht om zijn neefje er voor op te laten draaien. Deze was vervroegd vrijgekomen voor de moord op een oom van Makka. Daarop zou hij twee aspirant-leden van Brotherhood Marron United de opdracht hebben gegeven. Hij verschaft hen ook een wapen. Zijn eigen vriendin en kind schrokken hevig omdat ze via een camera getuige waren van het incident.