Rappers vast in Suriname wegens ontucht

Leden van de Haagsche rap-formatie SFB zijn in Suriname aangehouden wegens ontucht met een minderjarige. De drie rappers zouden alledrie sex hebben gehad met een 14-jarig meisje en dat hebben gefilmd. Het incident gebeurde twee jaar geleden, maar toen de artiesten met kerst in Suriname kwamen werden ze ervoor gearresteerd.

SFB (Strictly Family Business) staat onder contract bij het bekende hiphop-label Top Notch van Kees de Koning. Ze waren in Suriname voor optredens. De drie mannen die zijn aangehouden zijn Francis E., Jackie O. en Kaene M.

Aanpak

Harde aanpak van seksueel geweld tegen kinderen staat hoog op de agenda van de Surinaamse minister van Justitie en Politie, Jennifer Van Dijk-Silos. Begin deze maand werden zes mannen gearresteerd die deel uitmaakten van een pedofielen-netwerk dat minderjarige jongens misbruikte en tot prostitutie dwong.

SFB

SFB werd in 2013 opgericht en heeft een aantal hits gehad, zoals Investeren in de liefde en Nu sta je hier.  De rapformatie genoot van enig commercieel succes dankzij het verzamelalbum New wave van het label Top Notch, waarop de leden van de rapformatie te horen zijn in acht van de zeventien nummers.