Recherche wil VIP-tafels aanpakken

De recherche in Amsterdam wil dat de VIP-tafels bij grote feesten en evenementen verdwijnen omdat die rijke criminelen aantrekken, aldus Het Parool. Van feestende en groot spenderende criminelen gaat volgens de politie een verkeerde invloed uit.

Schietpartijen

In clubs en feestzalen zijn VIP-tafels voor honderden tot duizenden euro’s te reserveren op een voor het gewone publiek afgeschermd, maar wel zichtbaar, gedeelte. Er zijn in zulke omstandigheden de afgelopen jaren tweemaal schietpartijen geweest waarbij doden zijn gevallen. Bezoekers van het VIP-gedeelte worden niet altijd gefouilleerd zoals de andere bezoekers.

Vechtgala’s

Volgens Het Parool hebben VIP-deks de rol overgenomen van VIP-tafels bij vechtgala’s, na die gala’s uit de stad zijn verbannen. De recherche wees de krant op een vechtgala dat onlangs met succes en in gemoedelijke sfeer zónder viptafels werd gehouden in de RAI. De recherche roept nu eigenaren van clubs, feestlocaties en organisatiebureaus op om nog meer te werken aan hun ‘zelfreinigend vermogen’.