Restaurant in Amsterdam beschoten (UPDATE)

Restaurant Green House Kitchen op de Haarlemmerstraat in Amsterdam is afgelopen nacht beschoten. Er zijn verschillende kogelgaten in de ramen zichtbaar. Het restaurant wordt uitgebaat door de dochter van Arjan Roskam, die verschillende coffeeshops bezit. Een van die coffeeshops ligt naast het beschoten restaurant. 

In de Green House Kitchen kun je ook stoned worden. Dat kan met zelf mee gebrachte wiet, die je niet op mag roken, maar in een zogenaamde vaporizer (verdamper) kunt doen. Op elke tafel staat zo’n vaporizer waarin je de wiet kunt verwarmen en met een slang kunt inhaleren. Voor klanten die niet stoned willen worden bij het eten, zijn er ook kruiden verkrijgbaar voor in de vaporizer.

Achtergrond

De achtergrond van de beschieting is niet bekend. De politie doet nog onderzoek. Het is ook niet duidelijk of het restaurant zelf of de naastgelegen coffeeshop doelwit was. Er zijn onlangs meerdere coffeeshops beschoten, die daarna door de gemeente Amsterdam werden gesloten.

Arjan Roskam (foto) opende zijn eerste coffeeshop in 1992 in de Tolstraat in Amsterdam. Inmiddels heeft hij een hele keten. Naast de coffeeshops is hij ook betrokken bij Green House Seed Company en Strain Hunters Seed Bank.

UPDATE: Zojuist is bekend geworden dat restaurant de Green House Kitchen op last van de gemeente Amsterdam ‘in het belang van de openbare orde voor onbepaalde tijd is gesloten.’