Rico Verhoeven ontkent dat hij Klaas Otto opzocht

Kickbokser Rico Verhoeven ontkent ooit te hebben verklaard dat Klaas Otto zijn vriend Danny van der G. niet meer in elkaar moest slaan. Dat zegt zijn manager Karim Erja.


Mishandeling en afpersing

Tijdens de rechtszaak tegen No-Surrender oprichter Klaas Otto (50) – die terecht staat voor onder meer brandstichting, witwassen, afpersing en bedreiging – las de rechter uit het politiedossier voor dat Rico Verhoeven enkele jaren geleden bij Otto is langs geweest. Hij moest ophouden zijn vriend Danny van der G. in elkaar te slaan. Otto wordt ervan verdacht de garagehouder in Bergen op Zoom zwaar te hebben mishandeld en afgeperst.

‘Vervelend citaat’

‘In de media staat dat Rico verklaringen heeft afgelegd. Dat is een vervelend citaat’, aldus manager Karim Erja. ‘Hij heeft met niemand gesproken. Rico zal het altijd voor zijn vrienden opnemen – en Danny is een vriend – maar hij staat ver buiten dit wereldje. Rico is ook geen onderdeel van deze zaak. Dit wekt irritatie op, terwijl hij bezig is met de voorbereiding op zijn volgende gevecht.’

Geen nader commentaar

Erja vertelt meteen met Verhoeven te hebben gebeld toen hij het bericht in de media vernam. ‘Rico zei nergens iets vanaf te weten. In ieder geval met niemand te hebben gesproken.’ Erja hoopt dat het verhaal snel wegebt en wil er daarom verder niets meer over zeggen.

Scheiding

Klaas Otto sprak tijdens de rechtszitting overigens ook tegen dat Verhoeven hem had gezegd Danny van der G. met rust te laten. Volgens Otto had Rico tegen hem gezegd “dat ik me niet meer met de scheiding van Danny en zijn vrouw mocht bemoeien.”