‘Ros reed níet op de motor’

Nadat verschillende getuigen hebben verklaard dat kroongetuige Fred Ros de motor bestuurde die is gebruikt bij de moord op Cor van Hout in 2004 is er nu een getuige die juist suggereert dat Ros níet op die motor zat. Dat is Astrid Holleeder, haar bron is haar broer Willem Holleeder.

Door @Wim van de Pol 

Astrid Holleeder blijkt te hebben verteld dat Holleeder ‘veel stress’ had toen bleek dat Fred Ros kluisverklaringen had afgelegd. Advocaat-generaal Frits Posthumus zei dinsdag tijdens het hoger beroep van de Passage-proces dat Astrid zegt hierover uitvoerig met Holleeder te hebben gesproken. Ook Sandra den Hartog, de weduwe van Sam Klepper, heeft verklaard dat zij van Astrid Holleeder hoorde dat Holleeder vreselijk geschrokken was toen hij hoorde over Fred Ros’ verklaringen. Posthumus maakt daar uit op dat Holleeder vreesde wat Ros over hem zou kunnen verklaren.

Van Hout

Astrid Holleeder verklaarde ook dat zij met Holleeder heeft gesproken over de uitvoering van de liquidatie van Cor van Hout. Holleeder zou haar al op 17 oktober 2013 hebben verteld dat Ros ten tijde van de liquidatie van Cor van Hout niet op de bij die moord gebruikte motor reed. Dat was voordat Ros was begonnen met verklaringen afleggen. Ze voerden een gesprek naar aanleiding van het manuscript van het boek waar dat in stond. Dat was het boek van journalist Hendrik-Jan Korterink over Cor van Hout, dat Holleeder voor publicatie had ontvangen (het boek is op 6 november 2013 verschenen). Posthumus zei niet of Holleeder ook heeft gezegd of Ros al dan niet te maken had met de moord op Van Hout.

Sjaak B.

De in Panama levensgevaarlijk gewond geraakte Passage-verdachte Sjaak B. moet volgens het Openbaar Ministerie als getuige worden gehoord in de zaak Van Hout. B. verkeert nog steeds in zwakke gezondheidstoestand maar blijkt in Nederland tegenover de politie te hebben verklaard. Hij zou hebben gezegd dat de aanslag op zijn leven te maken had met Cor van Hout. B. zei:

Hij stuurde hem om me te vermoorden, ik denk dat ze samenwerken met degene die schoot.

Het Openbaar Ministerie wil van B. ter zitting onder meer horen wie de “hij” is over wie hij spreekt.

Zie de laatste berichten over het Passage-proces:

Zusjes Holleeder ingezet tegen Dino Soerel

Nieuwe verklaring over moord op Imaç

Nieuwe getuige tegen Ros over moord

Dino Soerel in hechtenis voor moorden