Rotterdam: 500 kilo cocaïne

De Dienst Regionale Recherche van de eenheid Rotterdam heeft in een lopend onderzoek in de Rotterdamse haven een container met ongeveer 500 kilo cocaïne gevonden. In het onderzoek naar de vondst zijn de afgelopen weken zes verdachten aangehouden.

(beeld archief)

De container is op 22 mei jongstleden in de haven van Rotterdam aangekomen waarna deze door de politie in beslag werd genomen. De cocaïne zat verstopt tussen een lading limoenen en was afkomstig uit Brazilië.

16 miljoen

Na uitgebreid onderzoek konden de afgelopen weken zes verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de invoer van verdovende middelen. Een 57-jarige man uit Kesteren, een 65-jarige man uit Rhoon, een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 67-jarige en een 58-jarige Rotterdammer zitten nog vast. Een 61-jarige man uit 's Gravendeel is inmiddels in afwachting van het onderzoek in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte in deze zaak.

De cocaïne, ter waarde van ongeveer 16 miljoen euro, is in beslag genomen en vernietigd. Het onderzoek naar de vondst wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.