Saïd Razzouki opgepakt in Colombia (UPDATE1)

Saïd Razzouki (47), de rechterhand van Ridouan Taghi en voortvluchtig kopstuk in de Mocro-maffia, is vrijdag door een speciale politie-eenheid opgepakt in de Colombiaanse stad Medellin. Razzouki was na Taghi lange tijd de meest gezochte crimineel van Nederland. De Landelijke Eenheid van de politie bevestigt de arrestatie van Razzouki.

Colombiaans drugskartel

Saïd Razzouki is opgepakt door de Colombiaanse politie, in samenwerking met de Landelijke Eenheid, DEA en FBI. Hij is inmiddels overgebracht naar de gevangenis in hoofdstad Bogotá. Razzouki werd opgepakt in een appartementencomplex in de wijk Copacabana in Medellin en raakte lichtgewond aan zijn hand toen hij probeerde te vluchten door uit het raam te springen, aldus de Landelijke Recherche. Hij zou zijn opgepakt met twee mannen die behoren tot het Colombiaanse drugskartel Clan del Golfo dat weer banden onderhoudt met de Taghi-groep.

‘Nummer twee’

Razzouki, twee jaar lang ‘de nummer twee’ op de Nationale Opsporingslijst geldt als de rechterhand van de in december in Dubai opgepakte Ridouan Taghi. Taghi en Razzouki worden in het Marengo-proces verantwoordelijk gehouden voor meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Mohamed en Zaki Razzouki (twee broers van Saïd) zijn ook verdachten in de Marengo-strafzaak.

Volop aanwijzingen

De laatste tijd werd er weinig nieuws meer vernomen over Saïd Razzouki. Dat voedde de geruchten dat hij zou zijn vermoord of dat de opsporingsdiensten niet echt actief naar hem op zoek zouden zijn geweest. Hij stond weliswaar internationaal gesignaleerd en er waren volop aanwijzingen dat hij in Zuid-Amerika verbleef. Er was een prijs van 100.000 euro uitgeloofd voor de tip die tot de aanhouding van Razzouki zou leiden.