‘Satudarah bedreigde bestuur supportersclub Antwerp’ (UPDATE)

De in Nederland verboden Satudarah MC heeft samen met prominente leden van de harde kern van de voetbalclub Antwerp twee toenmalige voorzitters van de supportersfederatie van Antwerp langere tijd bedreigd, zo hebben de politie en het Antwerpse parket vastgesteld. Volgens de Gazet van Antwerpen heeft Satudarah geprobeerd om de ticketverkoop voor uitwedstrijden van Antwerp met geweld over te nemen van de supportersfederatie.

Oldenzaal

In het onderzoek “Oldenzaal” naar de activiteiten van Satudarah Southside bij de Nederlandse club Willem II bleek volgens de Antwerpse recherche dat Satudarah verweven is met subgroepen uit de harde kern van Antwerp.

Satudarah-leden hadden gesprekken met twee opvolgende voorzitters van de supportersfederatie van Antwerp waarmee Satudarah de kaartverkoop voor uitwedstrijden in handen probeerde te krijgen. Supporters zouden dan een bonus moeten betalen voor “beveiliging”.

Leden

Satudarah probeerde ook de verkoop van drugs aan de supporters van Antwerp in handen te krijgen, aldus de politie. De leden van de MC stelden zich altijd in de hiërarchie boven de Antwerpse supportersclubs op. Volgens de politie zagen de Nederlanders in de harde kern van Antwerp potentiële leden.

De voorzitters van supportersfederatie hebben aangifte gedaan van bedreiging.