‘Satudarah dreigde met bloedbad’

Uit door de politie onderschepte berichten zou blijken dat het chapter Geleen van Satudarah dreigde om handgranaten in drukbezochte cafés te gooien als er een inval zou plaatsvinden in hun clubhuis. Dat werd maandag duidelijk tijdens een zitting tegen 7 motorclubleden voor de rechtbank in Roermond. 

Een jaar geleden werden 10 leden van Satudarah Geleen opgepakt. Dat gebeurde na een half jaar durende inkijkoperatie van de politie in het clubhuis van de motorclub. Daarbij werden stiekem bijna 30 bijeenkomsten van de club gefilmd. Daaruit zou onder andere blijken hoe leden met bad standing de club moesten verlaten. Ze werden mishandeld en moesten 5500 euro boete betalen. Ook  moesten ze hun colours inleveren.

Afpersing

Bij de invallen in het clubhuis en de woningen van de verschillende verdachten nam de politie grote hoeveelheden cash, wapens en motoren in beslag. De 10 mannen worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, afpersing, ontvoering, wapenbezit, witwassen en drugsmisdrijven. De verdenkingen verschillen per verdachte.

President

Maandag stonden 7 verdachten voor de rechter. De overige 3, waaronder Stephan(o) P., de president van het chapter Geleen, zullen in januari (8 en 9) worden berecht.