Satudarah-lid vast voor geweld in club

Een 28-jarig Satudarah-lid uit Almere heeft zich gemeld bij de politie. Hij zou met kerstmis betrokken zijn geweest bij geweld in de roemruchte Bells Club in Amstelveen. Twee leden van Satudarah, Gulliano L. (29) en Faroek H. (41), werden eerder aangehouden voor het geweldsincident. Crimineel Etou’s Belserang wordt nog gezocht. 

De man uit Almere werd vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot tot een bevel tot bewaring. Dat betekent dat de man in ieder geval nog twee weken vast blijft zitten.

Bewusteloos

Bij de vechtpartij in de club in Amstelveen kregen twee mannen het aan de stok met acht leden van Satudarah. Een van de slachtoffers raakte geruime tijd bewusteloos nadat hij verschillende keren tegen zijn hoofd was geschopt. Pas na geruime tijd kwam hij in het ziekenhuis bij kennis.

Etou’s Belserang

Etou’s Belserang zou ook betrokken zijn geweest bij de vechtpartij in de Bells Club. Zijn advocaat liet medio februari weten dat Belserang zich binnenkort bij de politie zou melden. Dat is vooralsnog niet gebeurd. Belserang was ook betrokken bij geweld in café Nasty op het Thorbeckeplein in Amsterdam, in september vorig jaar. Dat leverde hem een gebiedsverbod op van drie maanden.