‘Satudarah-lid’ zeven jaar cel

De rechtbank in Zutphen heeft de 41-jarige Semuel de J., veroordeeld tot zeven jaar wegens poging tot doodslag. Hij heeft in augustus 2012 op de Rietzangerweg in Apeldoorn op klaarlichte dag een man neergeschoten. Tegen de man was tien jaar geëist. Het slachtoffer werd in zijn been en rug geraakt maar overleefde. Volgens het Openbaar Ministerie was De J. lid van het Enschedese chapter van Satudarah. Het slachtoffer zou een prospect van het chapter in Amsterdam zijn.

'Toestemming'

De officier van justitie vond dat poging tot moord bewezen was. De J. had tijd genoeg gehad om zich te bedenken voor hij schoot. Ook stelde het Openbaar Ministerie dat De J. 'toestemming' had gekregen van het Enschedese chapter om het geschil zelf op te lossen. Hij mocht daarbij zich dan niet in de colors van Satudarah kleden.

Financieel geschil

De J. is ook veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 38.000 euro. Hij heeft de schietpartij wel bekend. Het slachtoffer kende hij al jaren en ze zouden een financieel geschil hebben gehad. De J. heeft niets verklaard over enige relatie van de schietpartij met Satudarah.