‘Satudarah niet in Antwerpen, maar in Tienen’

Satudarah heeft een chapter geopend in Tienen, vlakbij Leuven. Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. In eerste instantie zou Satudarah een afdeling openen in Antwerpen, maar daar zouden zij vanaf hebben gezien omdat de Hells Angels de stad als hun territorium beschouwen.

Volgens Het Nieuwsblad werd een grotel oods op 20 april ingehuldigd als het clubhuis van de motorclub. Op het feest, inclusief heavy metal en striptease-acts, waren ook Nederlandse en Spaanse leden aanwezig.

In april 2012 werd bekend dat Satudarah voor het eerst chapters buiten Nederland zou openen, in Antwerpen en Duisburg. In Duisburg zorgde de club al voor heel wat spanningen en ook in Antwerpen was niet iedereen blij met de komst van de club. Er werd al gesuggereerd om de motorclub te verbieden, maar de minister van Binnenlandse Zaken zei al snel dat dat niet zomaar kon.

De Bandidos, net als Satudarah aartsvijand van de Hells Angels, hebben in Antwerpen ook een chapter. Dat leidde tot verschillende schietpartijen op clubhuizen en opstootjes. Gevreesd werd dat de komst van Satudarah het conflict verder op de spits zou drijven.

In tegenstelling tot in Duitsland bleef het echter lange tijd stil in België rond Satudarah. Zo was er nooit een concrete locatie voor een clubhuis bekend en is ook niet duidelijk geworden of Satudarah een al bestaand chapter heeft overgenomen of zelf een hele nieuwe afdeling is gestart.

De opening van het chapter in Tienen is niet bevestigd door Satudarah. Op de website van de motorclub staat nog dat het chapter 'District 9', zoals de afdeling in België wordt genoemd, in Antwerpen is gevestigd.