Schietpartij café waarschijnlijk liquidatiepoging

De schietpartij vorige week vrijdag in een café aan de Pretoriusstraat in Amsterdam-Oost is waarschijnlijk een liquidatiepoging geweest. De schutters gingen doelgericht te werk, hierdoor vermoedt de politie dat het gaat om een poging tot liquidatie van een of meerdere personen.

Twee mannen

Vrijdagavond rond 23.20 werden bezoekers van de kroeg opgeschrikt toen twee personen vanuit de deuropening het vuur openden. Daarbij raakte een 32-jarige man zwaargewond. Hij ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Een 48-jarige man raakte gewond aan zijn been.

Zwarte BMW

Getuigen verklaarden dat de twee daders uit een zwarte BMW stapten, waarin de bestuurder bleef zitten. Het tweetal liep naar het café en vuurde tientallen kogels af. Hierbij werden alleen de twee slachtoffers geraakt. Daarna liepen ze terug naar de wagen en sloegen ze op de vlucht.

Uitgebrand

Tijdens de vlucht hebben ze op de A10 het vuur geopend op twee motoragenten die de achtervolging in hadden gezet. Zij raakten niet gewond maar onderbraken wel de achtervolging. De BMW, die gestolen bleek, werd later uitgebrand aangetroffen in Amsterdam-Zuidoost. Er wordt onderzoek gedaan naar de achtergronden van de slachtoffers, er is nog niets dat hen in verband brengt met zware criminaliteit.