‘Schietpartij Dordrecht was zelfverdediging’

De verdachte van de dodelijke schietpartij op Hemelvaartsdag in Dordrecht stelt dat hij heeft geschoten uit zelfverdediging. Zijn advocaat Menno Buntsma zei tegen AD De Dordtenaar dat het slachtoffer zijn client Terry C. (27) wilde doodschieten maar dat diens machinepistool haperde.

Voorkomen

C. zou toen het machinepistool Brian “Bob” Kuma (38) uit zijn handen hebben geschopt. Na een worsteling tussen Kuma en C. zou Kuma zijn doodgeschoten. Tegen het AD zei advocaat Buntsma over C.: ‘Hij heeft een liquidatie voorkomen. Door zijn reactie is voorkomen dat hij, zijn vriendin en eventueel voorbijgangers geraakt zijn.’

Raadkamer

Terry C. moest donderdag voor de raadkamer verschijnen waar de rechtbank bepaalde dat de voorlopige hechtenis van de Dordtenaar met drie maanden wordt verlengd. Ook een andere verdachte, een 30-jarige man uit Raamsdonksveer, blijft vastzitten. Deze man werd aangehouden voor een woning in Raamsdonksveer waar een arrestatieteam enkele uren na de schietpartij een inval deed.

Ruzie

Terry C. en Kuma waren bekenden van elkaar. C. zou in het verleden ruzie hebben gehad met de broer van Kuma. Volgens advocaat Buntsma was C. totaal verrast toen hij Kuma op Hemelvaartsdag rond kwart over vier tegenkwam. Hij zegt hem niet te hebben herkend en pas bij de politie hebben gehoord wie het slachtoffer was. Het is nog niet duidelijk of er getuigen van de toedracht zijn.

Kuma was vader van vier kinderen.