Schietpartij bij motorcrosser mogelijk vergissing

De schietpartij afgelopen woensdag in de Nederlands-Belgische grensplaats Putte, was mogelijk een vergissing. Een auto en een huis werden met een AK-47  beschoten. In het huis woont Mike Kras, een motorcrosser met -ironisch genoeg- de bijnaam ‘De Kogel’. Hij is de regerend Europees kampioen in de klasse EMX300.

De politie is volop bezig met het onderzoek naar het schietincident aan de Schoolstraat in Putte, waarbij woensdagavond jl. met een groot aantal schoten op een auto en een woning is gevuurd. Agenten stelden een uitgebreid buurtonderzoek in, waarbij diverse mensen een verklaring aflegden. Verder is een uitgebreid sporenonderzoek gehouden.

Vergissing

De politie is nog steeds op zoek naar de daders. Er is nog niemand aangehouden. De politie houdt met meerdere scenario’s rekening. Tijdens het onderzoek zijn tot nu toe geen aanwijzingen gevonden, die erop wijzen dat het incident op de eigenaar van de beschoten auto was gericht. Het zou dus om een vergissing kunnen gaan.

Motorcross

De bewoner van de woning is motorcrosser Mike Kras. Hij was tot en met 2014 profcrosser en behaalde daarbij grote overwinningen en kampioenschappen. Een ongeluk tijdens een cross maakte een abrupt einde aan zijn profloopbaan. Hij besloot op een iets lager niveau toch te blijven crossen. Dit jaat wist hij opnieuw kampioen te worden, dit keer in de EMX300 klasse.