Poging liquidatie in Den Haag (UPDATE)

In Den Haag en Rotterdam zijn in de nacht van woensdag op donderdag schietpartijen geweest. Op de Hendrik Zwaardecroonstraat in het Haagse Bezuidenhout raakte woensdagavond dat omstreeks 22.45 voor een portiekflat iemand gewond. Dat ging mogelijk om een liquidatiepoging

Donkere kledding

De politie zegt dat een man de straat op liep en daar mogelijk werd opgewacht door een schutter die onmiddellijk een vuurwapen op hem richtte en schoot. De 48-jarige bewoner raakte gewond maar zag nog kans om terug naar zijn woning te lopen en de politie te bellen. Hij moest naar een ziekenhuis worden vervoerd. De brandweer kwam ter plaatste om het slachtoffer met een hoogwerker uit de woning te halen. De man verklaarde later dat de man die hem neerschoot ongeveer 1,70 lang was en donkere kleding droeg.

Rotterdam

In de Potgieterstraat in Rotterdam-West loste een onbekende meerdere schoten op de voordeur en het raam van huis. Er is niemand gewond geraakt. De politie heeft op straat kogelhulzen gevonden. Getuigen zagen op de Tjalklaan een auto met hoge snelheid wegrijden.