‘Schoonzoon Klaas Otto verdachte in drugslabzaak’ (UPDATE)

In het onderzoek naar het criminele netwerk dat verantwoordelijk was voor het drugslab in Hechtel-Exel (B), waar in januari drie jonge laboranten uit Eindhoven overleden door blootstelling aan giftige dampen, zijn nu 16 verdachten gearresteerd. BN/De Stem schrijft dat dinsdag in alle vroegte nog vier mensen zijn aangehouden.

Dat gebeurde in Tiel, Culemborg en Geffen. De eerste verdachten werden in mei aangehouden. De politie onderzoekt een ‘groot drugsnetwerk’ waarvan volgens de krant ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken.

Sanne Schuurman, de advocaat van Klaas Otto laat weten dat Otto er geïrriteerd over is dat zijn naam zomaar aan dit verhaal is gekoppeld zonder dat hem om wederhoor is gevraagd, terwijl hij niets met de zaak te maken heeft. Otto zit al geruime tijd vast na een veroordeling tot zes jaar cel voor witwassen, afpersing, mishandeling en bedreiging. De verdachte in kwestie is de vriend van Otto’s dochter die nu in alle beperkingen vastzit. Schuurman: ‘Otto vraagt zich ook af hoe dit bij de krant kan terechtkomen en vermoedt dat het uit de hoek van justitie of politie komt met als doel hem verder te belasten.’ Er is door Otto eerder aangifte gedaan tegen een hoofdofficier van justitie die in de krant negatief over hem sprak en ook tegen een politieman die getuigen tegen hem zou hebben beïnvloed.

Paul G. (35) uit Bergen op Zoom zit al langer vast. De nieuwe arrestanten zijn mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De groep is volgens de politie verantwoordelijk voor nog andere drugslabs. Ook een amfetaminelab dat in juli in het Esch werd opgerold maakt deel uit van het dossier. En verder was er in het Zeeuwse Rilland een opslag van chemicaliën, laboratoriumspullen en resten van MDMA, de werkzame stof in xtc.

Paul G. zou ook drugsgeld hebben witgewassen via de aan- en verkoop van dure horloges.