Schutter Bergen op Zoom ‘bekend’

De politie weet wie de man is die zaterdagavond begon te schieten tijdens een feest op een woonwagenkampje in Bergen op Zoom. Volgens BN/De Stem is de man voortvluchtig. Of de voortvluchtige schutter een van de kampbewoners is, is volgens de politie dan weer niet duidelijk. 

Derde

De schietpartij was de derde binnen enkele weken in Bergen op Zoom. De politie blijkt zaterdagavond vergeefs een helikopter te hebben ingezet. Het schietincident vond rond half tien plaats op het kamp aan het IJslandpad. Er waren ongeveer dertig mensen een vijftigste verjaardag aan het vieren. Kinderen waren getuige van de schietpartij. Op het kamp zijn vijftien standplaatsen.

Meisjes

Aanleiding voor de schietpartij was een ruzie eerder op de avond. Buurtbewoners vermoeden dat de onenigheid begon toen twee meisjes in een speeltuintje ruzie maakten en de vaders, die op het feestje waren, zich ermee bemoeiden. ‘Toen werd er ineens geschoten’, zei een van hen tegen BN/ De Stem. De politie wil die lezing niet bevestigen aan de krant. Van de twee slachtoffers is er één ernstig gewond. Hij is wel buiten levensgevaar. Het gaat om een man van 38 jaar uit Schiedam en een 45-jarige uit Vlaardingen. Ze liggen in het ziekenhuis.