Schutter van Reduan Bakkali staat op video

Beveiligingscamera’s in en rond het pand op de TT Melissaweg waar gisterochtend Reduan Bakkali werd doodgeschoten, hebben de schutter geregistreerd. Volgens De Telegraaf zijn er ‘haarscherpe beelden van de moordenaar’. Bij justitie is koortsachtig overleg wanneer de beelden naar buiten zullen worden gebracht. 

Het protocol wil dat de politie eerst andere opsporingsmiddelen moet toepassen voordat foto’s of video’s openbaar kunnen worden gemaakt. Gebeurt dat niet, dan kan dat leiden tot strafkorting bij een eventuele rechtsgang. Foto’s en videobeelden van verdachten worden vaak het eerst getoond in het het programma Opsporing Verzocht. Dat wordt altijd op dinsdagavond uitgezonden.

Internetkanaal politie

Volgens de krant is het beeldmateriaal van de liquidatie en de moordenaar gisteren wel al verspreid op het eigen internetkanaal van de politie.

De onschuldige Reduan Bakkali werd gisterochtend doodgeschoten door een man die zich voordeed als sollicitant. Reduan, een succesvol ondernemer die zich altijd afzijdig heeft gehouden van criminele activiteiten, was de broer van Nabil Bakkali. Van hem werd vorige week bekend dat hij kroongetuige was geworden.