Scooter moord Scekic gedumpt in Bilthoven

Na de moord op Ranko Scekic (45) op de Kretadreef in Utrecht-Overvecht zijn twee daders op een scooter ontkomen. De Piaggo Skipper die hoogstwaarschijnlijk is gebruikt is de volgende ochtend in de bosjes bij Bilthoven gevonden.

Rond 21.50 kwamen twee in het donker geklede jongens op een scooter aanrijden. Scekic stond op dat moment op straat (lees ook een getuigenverslag). De twee hadden volgens de politie een bivakmuts op.

Na het neerschieten van Scekic is gezien dat de daders op hun scooter wegreden en aan het einde van de Kretadreef rechtsaf de Humberdreef opreden, ze staken vervolgens de Theemsdreef over en reden het Park de Watertoren in. Vermoedelijk is de scooter hierna via de Ruigenhoeksedijk in Groenekan  even later de Groenekanseweg ingereden in de richting van Bilthoven.

Om ongeveer 22.10 heeft een getuige bij de drie grote flats op de Kometenlaan in Bilthoven twee jongens gehaast uit de richting van het fietspad achter de Kometenlaan zien lopen. De scooter is vlakbij het bedrijvenpark Larenstein achtergelaten, op de kruising van de C. de Haasweg met de Groenekanseweg.