Sectie: Nyqvist pleegde zelfmoord

Ron Nyqvist heeft zo goed als zeker zelfmoord gepleegd. De politie hield hier al rekening mee en dat wordt nu bevestigd in de sectie. Nyqvist, die bekend stond als een zware crimineel, kwam woensdag in een parkeergarage in Amsterdam om het leven. Naast hem lag een vuurwapen.

Op het moment dat hij zelfmoord pleegde, was hij in gezelschap van een vrouw. Zij is in verwarde toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

De advocaat van Nyqvist, Roy van der Wal, had eerder al gezegd dat nabestaanden hem vertelden dat het hoogstwaarschijnlijk om zelfmoord ging. Hij kon onder invloed van cocaïne erg opvliegend zijn en impulsief handelen, maar de advocaat zegt dat hij geen drugs meer gebruikte.

Endstra en de broers Driesen

Nyqvist werd in september met een enkelband vrijgelaten nadat hij 20 jaar in de cel had gezeten vanwege de moord op de broers Rob en Eric Driesen. Hij zou miljoenen aan crimineel geld hebben belegd met de broers en Willem Endstra, maar kreeg het geld nooit terug. Wel kreeg hij een handgranaat onder zijn auto en werd zijn auto en huis beschoten. Lees hier meer over die zaak.

Vlak voor zijn geplande vrijlating zou Nyqvist ernstig zijn bedreigd. Hij kwam daarom in 2013 niet terug van zijn proefverlof en dook in Oostenrijk onder. Hij werd uiteindelijk in Salzburg opgepakt. Het zou om een ‘concrete dreiging’ gaan, maar zijn advocaat wilde niet zeggen uit welke hoek die kwam. De dreiging zou inmiddels wel zijn geweken.