Seksbaas Jan Bik verdachte witwassen

De invallen die politie en FIOD woensdag deden in het kader van een groot witwasonderzoek waren gericht op de bedrijven van seksbaas Jan Bik (74) die in verschillende steden sekshuizen uitbaat. Onder de 33 panden die de politie doorzocht waren ook bordelen van Jan Bik, onder meer in de Amsterdamse Buiten Wieringerstraat en de Utrechtse Jaffastraat. 

Bik en zijn vrouw zijn verdacht van belastingfraude, witwassen, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie.

De sekshuizen van Bik zijn al decennia een begrip in Nederland, onder meer door de voortdurende advertenties op straat en in de dagbladen.

Bik stelde zich in 2002 beschikbaar om voor de LPF van Pim Fortuijn in de Tweede Kamer zitting te nemen. Bik toonde zich nogal gekant tegen ingrijpen door de overheid en bepleitte terugdringing van het aantal ambtenaren. In 2008 was er al een inval in een Rotterdamse vestiging van Bik’s bordelen.

In ieder geval de seksclubs in Amsterdam en Utrecht zijn vandaag normaal in bedrijf. Bik heeft sekshuizen op 11 plaatsen in Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Apeldoorn, Utrecht, Gouda, Haarlem, Klein Ulsda, Veendam, Vlodrop, Breda en West-Beemster.