Sidar D. krijgt 11 jaar cel voor moord op Parsa

De 25-jarige Sidar D. uit Dordrecht is veroordeeld tot 11 jaar cel voor de moord op vlogger Parsa Maboud (foto). Parsa werd op 28 mei 2017 op de Paardebloem in Rotterdam met 4 kogels doodgeschoten terwijl hij met anderen zat te barbecueën. Het Openbaar Ministerie had 16 jaar geëist

De rechtbank vindt moord bewezen omdat D. vooraf het plan had om te gaan schieten, daarvoor een gepland etentje afzegde, en met een bedekt gezicht en met handschoenen aan naar Parsa was toegegaan. Vrijwel meteen na aankomst heeft hij de schoten op het slachtoffer afgevuurd. Parsa werd onder andere in zijn hoofd en rug geraakt.

Noodweer

Het beroep op noodweer dat Sidar D. had gedaan, werd door de rechtbank afgewezen. D. had verklaard dat hij niet als eerste een vuurwapen had getrokken, maar dat werd door de rechters niet geloofd.

Afgeperst

De rechtbank heeft er bij het bepalen van de straf rekening mee gehouden dat Sidar D. gedurende een langere periode door het slachtoffer  is beroofd, afgeperst en geïntimideerd, waar ook D’s familie hinder van ondervond.

Hüysein C. (25) uit Rotterdam werd vrijgesproken.

Zie ook:

Sidar D. bekent schieten in zaak-Parsa