Sittard sluit café definitief na vechtpartij MC’s

Burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen sluit café Dug-Out in Sittard definitief. De aanleiding is een vechtpartij tussen de Bandidos en de rivaliserende motorclub Red Devils. Eerder werd het café al voor drie maanden gesloten, maar nu mogen helemaal geen cafés zich meer vestigen in het pand.

Eerder probeerde de exploitant nog bij de voorzieningenrechter de tijdelijke sluiting tegen te gaan, maar dat mislukte. De burgemeester zegt te vrezen dat hij de veiligheid in en rond het café niet kan garanderen als de kroeg weer open gaat.

MC’s kwamen vaker bij café

Bij het incident op de avond van 7 mei ontstond er een ruzie tussen de Bandidos en Red Devils. Daarbij is geschoten. Bij de vechtpartij raakten drie personen gewond.

Naast het café ligt een sporthal; de gebruikers van de hal vragen al een jaar om het café te sluiten in verband met de motorclub. Ook omwonenden willen liever dat het café vertrekt. Bij het café kwamen vaker leden van motorclubs over de vloer. Eerder werd gemeld dat de Red Devil die zou hebben geschoten, bevriend is met de eigenaresse van het café. Hij zou kort na de schietpartij volwaardig lid zijn geworden van de Hells Angels, waaraan de Red Devils nauw gelieerd is.