Sjaak B. blijft vastzitten

De Amsterdamse crimineel Sjaak B. (47) blijft vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag bepaald. B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Cor van Hout in 2003. Hij werd vrijdag opgepakt, nadat Astrid Holleeder tijdens het proces tegen haar broer had verklaard dat B. op de motor reed die bij de liquidatie werd gebruikt. 

Volgens Astrid had haar broer Willem dat tegen haar gezegd.

Niet nieuw

De verdenking dat B. betrokken zou zijn bij de liquidatie van Van Hout is niet nieuw. Zo beweerde kroongetuige Peter La Serpe in oktober 2006 tegenover de politie dat B. de schutter was.

Het is voor mij duidelijk dat de liquidatie van Van Hout is gedaan door Sjaak B., als de schutter vanaf de motor, Fred Ros als bestuurder van de motor en dat Jesse (Remmers – redactie) de organisator is geweest.Dit is een conclusie uit gesprekken en feiten zoals hiervoor aangegeven.

Vrijgesproken

Sjaak B. werd in het Passage-proces vrijgesproken van betrokkenheid bij liquidatie en alleen veroordeeld wegens wapenbezit. Hij ontsnapte in 2015 aan de dood nadat een onbekende hem in een restaurant in Panama in zijn hoofd schoot. Hij ondervindt nog ernstige consequenties van deze verwondingen. B. verklaarde tijdens het hoger beroep van Passage dat hij in het ziekenhuis van Panama was gemarteld.

Sjaak B. blijft nu twee weken vastzitten. Daarna bekijkt het Openbaar Ministerie of langere hechtenis nodig is. De raadkamer van de rechtbank Amsterdam moet daarover dan een beslissing nemen.

Zie ook: Wat wordt het bewijs tegen Sjaak B.?