Sjonnie W. verdacht van derde moord

Amsterdammer Sjonnie W. (44) wordt volgens De Telegraaf niet alleen verdacht van de moorden op Sabrina Oosterbeek (30) en de Roemeense Mirela Mos (30). De recherche verdenkt hem ook van de moord Monique Roossien (26, foto), die in 2003 werd doodgeslagen en achtergelaten bij het IJmeer.

Nooit tips

Wat de aanwijzingen zijn voor de nieuwe verdenking is nog onduidelijk. Over de dood van Roossien zijn volgens de krant tot dit jaar bij de politie nooit tips binnengekomen. Er staat een beloning van 20.000 euro uit voor de gouden tip.

Monique Roossien was een drugsverslaafde prostituee die op 27 april 2003 volledig ontkleed is gevonden op de basaltblokken aan de oever van het IJmeer, langs de Uitdammerdijk, dichtbij Amsterdam-Noord. Haar schedel bleek te zijn ingeslagen. Ze vertoonde vele kneuzingen die ze waarschijnlijk opliep door harde klappen.

Klusjesman

Volgende maand is de volgende pro forma-zitting waar de rechtbank besluit of de voorlopige hechtenis van W. zal worden verlengd. De man is oorspronkelijk afkomstig uit het Duitse Emmerich en deed als klusjesman kleine bouwprojecten. Hij heeft enkele verklaringen afgelegd waarin hij betrokkenheid bij de dood van Oosterbeek en Mos heeft ontkend. Hij heeft wel toegegeven zowel Mos als Oosterbeek te hebben gekend. Hij stond bekend als bezoeker van prostituees en gebruiker van cocaïne.

Oosterbeek verdween in maart van dit jaar in Amsterdam-Zuidoost. Het lichaam van Mos is in vuilniszakken teruggevonden in Amsterdam-Zuidoost. W. woonde zelf ook in dat stadsdeel.

Zie ook:

Verdachte 2 Amsterdamse moorden blijft vast zitten

Amsterdammer verdacht van twee moorden